Radiusite shah alam. Ika Radiusite 2019-03-06

Radiusite shah alam Rating: 6,1/10 581 reviews

Shah Alam

radiusite shah alam

Memang kebetulan sangat, sebelum tahu pregnant tu, Ika, Kak Rina, Yana, dan beberapa lagi kawan kami, bercuti ke London dan Italy. Demam, batuk, selsema, terkepit pintu sampai nak terputus jari, kepala asyik benjol sana benjol sini. Hasil kerja beliau menjadi kegemaran ramai pihak bagi merakamkan saat-saat indah di dalam gambar. Lepas tu, staff in charge tunjukkan dekat mama tonsil Ayden yang dah selamat dibuang. Ika benganglah sebab time tu 2-3 kali tonsil stone ada dalam masa sebulan.

Next

Ika Radiusite

radiusite shah alam

Betullah orang cakap, setiap pengalaman dan tahap kesakitan seseorang tu berbeza. Kesian betul tengok baby baru lahir kena cucuk merata2, masuk dalam inkubator tanpa baju. So Ika nasihatkan, untuk korang yang pregnant, pastikanlah tak makan atau minum apa2 yang boleh buat baby jaundice. Masa tu tak terfikir kenapa mulut dia busuk sangat. Selain tu, ada juga mukus di sebelah telinga Ayden which is doktor dah bersihkan sekali. Macam berhenti bernafas pun ya jugak. Seronokknye sebab kalini Ika dapat pegang lama sikit dan direct bf dia! Lagipun kanak kanak selalunya lebih cepat dan senang untuk sembuh daripada dewasa.

Next

sweet T.I.R.A.M.I.S.U: RADIUSITE SEKSYEN 7 SHAH ALAM

radiusite shah alam

Tak ke kecewa bila dapat jawapan macam tu? Ada orang stage 1 je dari lahir sampai ke tua. Sebenarnya, mama ayden ni ada problem tonsil juga. Ika admit labour room pukul 11 pagi. Selama ni ingatkan tonsil tu apa benda. Terdapat 3 jenis tonsil yang terdapat di rongga mulut:- 1. Mungkin lah yang ada masalah tonsil boleh cuba.


Next

sweet T.I.R.A.M.I.S.U: RADIUSITE SEKSYEN 7 SHAH ALAM

radiusite shah alam

Memang kebetulan sangat dan ramai ingat kitorang planning dan cakap ni baby oversea padahal baby2 semua tu dah ada dalam rahim kitorang sebelum pegi bercuti lagi! Ika akan perasan tonsil stone ni ada bila ika dah mula rasa mulut berbau. Selamba je makan macam snek dan malam tu Ika rasa badan panas je. Sleep Apnea antara gangguan pernafasan di mana nafas boleh terhenti sewaktu tidur 3. Kemudian, doktor nak cek bukaan. Mengenangkan Ayden baru dua tahun tak sampai tiga tahun pun lagi, dengan tak faham bahasanya.


Next

Radiusite Eps 3 [Iftar]

radiusite shah alam

Mama pun happy, taklah risau dan gabra sangat. Time Ayra dulu, kesan gatal epidural tu lepas beranak. Selera makan semua macam biasa. Semua orang pun ada tonsil. Manalah tahu lepas buang dia akan berubah jadi happy balik.

Next

Pengalaman mengandung dan bersalin anak kedua di Avisena shah alam

radiusite shah alam

Ayden taklah kerap demam pun. Ika cuba ambik shaklee, tapi hangat2 tahi ayam orang tua cakap. Padahal Ayden baby yang kuat. Mula-mula doktor tak bagi sebab takut bila balik rumah nanti dia tak nak makan. Esoknya discharge lah jugak sebab tak guna duduk dalam wad, sebab baby tak boleh pergi dekat kita pun. Dia cakap berat baby 4 kg. Ikaminta juga epidural dengan doktor.

Next

My Gorgeous Homemade Chocolate: Jambangan Strawberry

radiusite shah alam

Ada kes terpencil jangkitan bakteria yang menyebabkan septicaemia atau kuman yang merebak ke dalam salur darah. Dato' Haji Ameer turut memberitahu bahawa bapanya sangat kuat bekerja sehinggakan orang sentiasa melihat bapanya berada di kedai berbanding di rumah. Dah lah direct bf kan. Beliau yang berasal daripada keluarga miskin mula melibatkan diri di dalam perniagaan seawal umur 7 tahun di mana beliau mula menjual lukisan-lukisan beliau pada rakan sebaya. So masuk je kandungan 9 bulan, Ika gigih buat macam macam senaman konon nak bagi baby cepat keluar. This year, for the first time, Lynda will celebrate Ramadhan with Radiusite family and in the spirit of sharing and friendship, Radiusite's owner have their Iftar celebrations with the whole family at Grand Bluewave Hotel.


Next

Shah Alam

radiusite shah alam

Majoriti nasihatkan kami suruh buang jugak tonsil memandangkan tonsil ayden memang dah besar sangat. Kalau tak bagi dia nangis lepas tu buat muka sedih so kita bagilah sikit. Sepanjang pregnant, Ika mempunyai kerisauan dimana Ika nak kena pergi China untuk beli barang raya tapi disebabkan due bulan 12, dari kandungan 6 bulan Ika dah tak boleh travel naik flight. So tiap2 hari lah Ika pegi. Adalah jugak minum susu kambing tapi tak sekerap masa anak first. Ada yang bengkak dan surut, ada yang bengkak taknak surut2.

Next

sweet T.I.R.A.M.I.S.U: RADIUSITE SEKSYEN 7 SHAH ALAM

radiusite shah alam

Mama baca banyak pengalaman orang, sakitnya buang tonsil tu sampai tak boleh nak cakap, tak boleh nak makan minum berhari-hari. Berikut merupakan gambar bidang atau industri yang diceburi beliau. Boleh jadi tulah Sleep Apnea. Tonsil tak bengkak pun cuma ada Tonsil Stone. Kalau tertelan pun dia akan muntahkan. Sebenarnya Ayden bukan je buang tonsil, dia buang sekali Adenoid yang dekat belakang hidung tu.

Next